Spina Bifida :

Bekend als “open rug”.

Dit ontstaat door een fout in de aanleg van de ruggenwervels, één of meerdere wervels worden niet gesloten. De gevolgen die kunnen optreden zijn onder andere verlammingsverschijnselen, gedeeltelijke gevoelloosheid, incontinentie.

De mate van de beperkingen hangt af van de hoogte in de ruggenwervel waar de spina zich bevindt.

 

MS :

Bekend als Multiple Sclerose

Het is een aandoening van het centrale zenuwstelsel wat bestaat uit de hersenen, oogzenuwen en het ruggenmerg. Het verloop is heel grillig en onvoorspelbaar en uit zich onder andere in moeheid, slechtziendheid, krachtsverlies armen en benen, gevoelsstoornissen.

 

Dwarslaesie :

Dit is een ruggenmergbeschadiging, de verbinding tussen de hersenen en de organen en spieren ontbreekt. De gevolgen die op kunnen optreden zijn, verlies van controle over bewegingen, verlamming van de spieren, verlies van spiermassa en volume, spastische bewegingen, slechte regulatie lichaamstemperatuur, geen gevoel voor pijn, heet / koud, en druk. Oorzaak van veel dwarslaesies zijn verkeersongevallen (35%), ziekte en of medische behandelingen (18%) en meer.

 

Reuma :

Reuma is in vele vormen bekend waaronder artrose en ontstekingsreuma en weke delen reuma.

Artrose : Hierbij verslechtert het kraakbeen in de gewrichten.

Ontstekingsreuma : Hieronder vallen aandoeningen waarbij ontstekingsreacties in het lichaam onder andere gewrichten beschadigen.

Weke delen reuma : Hieronder vallen aandoeningen aan onder andere spieren, banden, pezen en het kapsel om gewrichten.

 

Spasme :

Dit is een ontsporing van de besturing van reflexen, dit kan voorkomen door een aangeboren ontwikkelingsstoornis of als verschijnsel van andere neurologische aandoeningen, zoals dwarslaesie, MS, beroerte, ernstig hoofdletsel en sommige stofwisselingziektes. Verschijnselen kunnen variëren van milde spierstijfheid tot zware pijnlijke en onbeheersbare spierkrampen.

 

ME / CVS :

Bekend als vermoeidheidsziekte.

Hierbij komen slaapstoornissen, pijn in spieren en gewrichten, verwardheid en verminderde concentratie voor. Tevens kan het korte termijngeheugen aangetast worden.

 

Cystic Fibrosis :

Bekend als taai- slijmziekte.

Dit is een slopende ziekte waarbij de klachten steeds erger worden, zoals langdurig hoesten,  slijm opgeven, luchtweginfecties, weinig eetlust, groeiachterstand. De oorzaak is een kapot gen dat erfelijk bepaald is.

 

Amputaties :

Redenen voor amputaties zijn: vaatproblemen (68%), diabetes (27%), een ongeluk (4%) en een tumor(1%).

 

Epilepsie :

Epilepsie is een aandoening die zich uit in de vorm van aanvallen. Aanvallen ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen. Aanvallen verschillen van persoon tot persoon. Dat komt doordat er vele verschillende oorzaken zijn voor epilepsie. Die oorzaken bepalen de soort aanvallen en hoe vaak de aanvallen voorkomen. Een aanval kan zich op verschillende manieren uiten. Dit is afhankelijk van het gebied van de hersenen waar op dat moment de overmatige ontlading plaatsvindt en hoe groot dat gebied is. Iemand kan vallen, schokken, vreemde bewegingen maken, iets vreemds ruiken of even afwezig zijn.

 

Diabetes :

Diabetes is een stofwisselingsziekte waarbij de alvleesklier geen of te weinig insuline produceert of het lichaam is minder gevoelig voor de vrijgekomen insuline. Diabetes kent verschillende typen. Hieronder worden de belangrijkste weergegeven:

Diabetes type 1: Bij mensen met diabetes type 1 maakt de alvleesklier helemaal geen insuline meer aan. De hoeveelheid glucose in het bloed zal daardoor stijgen als ook de bloedsuikerwaardes.

Diabetes type 2: Bij diabetes type 2 maakt de alvleesklier te weinig insuline aan of is het lichaam minder gevoelig voor insuline. Er komt zodoende te weinig glucose in de lichaamscellen en er ontstaat een relatief tekort aan insuline, wat tot een verhoogde bloedsuikerwaarde lijdt.

 

 

Met  hierboven beschreven beperkingen hebben wij geprobeerd de kern weer te geven, waardoor het voor een ieder begrijpelijk wordt. Bij de links staan sites waar je meer informatie kunt vinden over deze beperkingen.

Uiteraard zijn ook andere lichamelijke beperkingen meer dan welkom. Het is alleen niet te doen om alle lichamelijke beperkingen te benoemen.

Op het forum zullen deze beschrijvingen ook genoemd worden, aanvullingen zullen daar dan ook toegevoegd worden.

 

 

 

©Copyright RollingBDSM 2012

var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-39606842-1']);
_gaq.push(['_trackPageview']);

(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();

// ]]>

Maak jouw eigen website met JouwWeb